"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Австрійський бізнес зацікавлений у співпраці з Україною - президент

Середа, 14 березня 2018, 16:00
 

Австрія наразі є одним з найбільших інвесторів в Україні, а австрійські підприємці дуже зацікавлені в розвитку економічної співпраці.

Про це заявив федеральний президент Республіки Австрія Александр Ван дер Беллен на спільному брифінгу з президентом України Петром Порошенком у Києві 14 березня, передає кореспондент Укрінформу.

"Австрія є одним з найбільших нинішніх інвесторів в Україні. Австрійські інвестори в Україні створили понад 30 тис. робочих місць", - сказав Ван дер Беллен.

Він розповів, що під час підготовки його нинішнього візиту з'ясувалося, що є дуже велика зацікавленість австрійських бізнеменів у розвитку економічної співпраці з Україною. Зокрема, Ван дер Беллен повідомив, що разом з ним приїхало близько 40 підприємців, які представляють 30 австрійских компаній.

Реклама:

На думку Федерального президента, такий інтерес його співвітчизників пов'язаний із тим, що економіка України зростає, економічні показники свідчать, що криза вже минула, а в політичному житті протягом останніх двох років відбулося дуже багато позитивних змін. 

Ван дер Беллен зазначив, що Австрія зацікавлена також у культурному та науковому співробітництві з Україною. У цьому контексті він повідомив, що до складу делегації входять і представники освіти, які зацікавлені в обміні з українськими університетами, зокрема в галузі інформатики та інших наук.  

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!