Гереги приглядаються до цукрового бізнесу

Середа, 14 березня 2018, 13:15

Компанія "Епіцентр К" депутата Олександра Гереги та його дружини Галини зацікавлена в розширенні аграрного бізнесу, зокрема аналізує можливість придбання цукрових заводів.

Про це генеральний директор ТОВ "Епіцентр К" Петро Михайлишин розповів в інтерв’ю ЕП.

"Нас цікавить також виробництво цукру, тому наразі ми вивчаємо ведення цього бізнесу. Якщо ми коли-небудь ввійдемо в цукровий бізнес, то ми будемо робити таку бізнес-модель як в Сербії на цукрових заводах, власником яких є відомий бізнесмен Миодраг Костич", - зазначив він.

Крім того, компанія продовжує вести переговори про придбання частки в групі компаній Vioil Віктора Пономарчука, що є одним з найбільших гравців на ринку переробки олійних культур.

Реклама:

 "Домовленість була, що ми поетапно будемо збільшувати пакет, що мало б бути юридично прописано. Наразі ми готові продовжувати переговори, тільки прагнемо зрозуміти, куди рухається ринок переробки олійних культур, якою буде економіка, і чи варто нам працювати у напрямку переробки", - зазначив Михайлишин.

На 2018 рік "Епіцентр К" запланував інвестиції в агронапрям на рівні 2 млрд грн.

Сім’я Герег почала будувати свою аграрну імперію ще в 2015 році. За останні 2 роки вони інвестували в аграрний бізнес 150 млн доларів, сконцентрувавши понад 100 тис. га в п’яти регіонах України.

Першим значним активом була "Вінницька агропромислова група" Володимира Барцьося. Потім бізнесмени купили 10 агропідприємств у міжнародного трейдера Glencore, випередивши в цій угоді "Кернел" Андрія Веревського. Після цього придбали "Оболонь-Агро" у Олександра Слободяна.

Наразі "Епіцентр" шукає нові напрями для інвестицій.

Олександр і Галина Гереги входять в топ-10 рейтингу найбагатших українців, складеного журналом "Новое время" і інвестиційною компанією Dragon Capital в жовтні 2017 року. Їх статки оцінюються в 688 млн доларів.

Рекомендуємо почитати: Гендиректор "Епіцентр К". Навіщо Герегам аграрний бізнес

Оксана Пирожок, ЕП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: