"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Держкосмос України більше половини бюджету витратив на погашення кредитів

Вівторок, 13 березня 2018, 18:05

Державне космічне агентство України в 2017 році направило 1,422 мільярда гривень на погашення кредиту, залученого під державні гарантії для реалізації проекту "Створення Національної супутникової системи зв'язку", що становить більше половини всіх коштів, виділених на фінансування агентства з державного бюджету.

Про це йдеться у звіті Державного космічного агентства України про використання коштів державного бюджету за 2017 рік, опублікованому в газеті "Урядовий кур'єр", передає УНІАН.

Всього на фінансування агентства у державному бюджеті на 2017 рік було передбачено 2,485 мільярда гривень, з яких фактично використано 2,462 мільярда гривень.

Ще 467,15 мільйона гривень були використані на виконання державних цільових програм реформування та розвитку оборонно-промислового комплексу, освоєння і впровадження нових технологій.

Як зазначено у звіті, 264,385 мільйона гривень були використані на утилізацію твердого ракетного палива, 148,7 млн гривень – на управління та випробування космічних засобів, 80 мільйонів гривень – на виконання робіт за державними цільовими програмами і державним замовленням у сфері космічної галузі, 50 мільйонів гривень – на фінансову підтримку державного підприємства "Виробниче об'єднання "Південний машинобудівний завод" імені А. М. Макарова" (на погашення заборгованості по зарплаті).

Реклама:

На керівництво та управління у сфері космічної діяльності в минулому році використано 22,41 мільйона гривень, ще 6,798 мільйона гривень – на надання позашкільної освіти Національним центром аерокосмічної освіти молоді ім. А. М. Макарова.

У звіті зазначено, що в 2017 році агентство брало участь у виготовленні матеріальної частини до ракеті-носієві "Antares" (США), трьох ракет-носіїв "Vega" (ЄС), ракети-носія "Зеніт-3SLВ" в рамках міжнародного проекту "Наземний старт".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: