Більше 1,5 мільйона євро збитків завдали українські кіберзлочинці клієнтам DHL

Вівторок, 13 березня 2018, 12:20
 

В рамках міжнародного співробітництва працівники кіберполіції спільно з німецькими правоохоронцями встановили причетність двох жителів Чернівців до завдання клієнтам міжнародної логістичної компанії DHL збитків на суму понад 1,5 мільйона євро.

Про це повідомляє прес-служба кіберполіції.

"У ході спільної операції з органами Федеративної Республіки Німеччина працівники відділу протидії кіберзлочинності в Чернівецькій області та обласного слідчого управління встановили українських учасників групи комп’ютерних злодіїв", - йдеться у повідомленні.

Оперативникам стало відомо, що група громадян України з 2013 по 2016 рік злочинним шляхом здобувала цифрові пакетні марки (DHL lables), які потім перепродувала із суттєвими знижками.

Реклама:

"Отримуючи доступ до облікових записів клієнтів німецької пошти, із допомогою заздалегідь викрадених авторизаційних персональних даних (у тому числі ідентифікаторів, паролів, номерів банківських платіжних карток, термінів їх дійсності) злочинці у великій кількості замовляли цифрові пакетні марки",  - зазначають в кіберполіції.

В подальшому спритники перепродували ці марки зі значними знижками у розмірі 50-70% від повної вартості. Клієнтів знаходили через рекламу в мережі інтернет.

Повідомляється, що загалом правоохоронці задокументували понад 200 випадків незаконного продажу поштових пакетних марок. Отримані злочинним шляхом грошові кошти негайно переводилися в готівку через валютні рахунки, відкриті в банках Кіпру та Іспанії.

Працівники кіберполіції Чернівецької області спільно з німецькими колегами встановили причетність до скоєння даного правопорушення двох чернівчан – 28-річної жінки та 22-річного чоловіка. За адресами проживання спільників правоохоронці провели санкціоновані обшуки, під час яких виявлено та вилучено комп’ютерну техніку і носії інформації.

Зі слів зловмисників, саме їх вони використовували для досягнення своєї злочинної мети. Усе вилучене направлено на проведення відповідних комп’ютерно-технічних експертиз.

Рекомендуємо почитати: Біткоїн-гаманці, лікарні, школи та особисті комп'ютери: головні мішені для кіберзлочинців

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: