Американці "нападають" на самокеровані автомобілі

Неділя, 11 березня 2018, 14:00
 

Мешканці Каліфорнії навмисне наносять пошкодження робомобілям, керуючись бажанням запобігти розвитку технологій.

Про це пише itc.ua.

Аварії з самокерованими автомобілями трапляються, але, як показує статистика, найчастіше робомобілі потрапляють в ДТП не з власної вини, а з вини водіїв інших транспортних засобів.

Як випливає з недавнього звіту департаменту автотранспорту Каліфорнії, щонайменше два з шести зіткнень за участю робомобілів, що сталися з початку року, були спеціально ініційовані людьми.

Реклама:

Один з інцидентів стався 10 січня. Невідомий в районі Мішн Дистрикт (Сан-Франциско) перебіг дорогу на червоне світло і з криками накинувся на самокерований Chevrolet Cruz, який зупинився перед пішоходом на переході.

Нападник врізався в задню частину авто, в результаті чого була розбита ліва задня фара.

Другий випадок, датований 28 січня, теж стався в Сан-Франциско і теж з Chevrolet Cruz.

Як повідомляється, водій таксі вийшов зі своєї машини, підійшов до автономного автомобіля, зупиненого позаду таксі, і вдарив по лівому пасажирському вікну. Від удару на склі залишилися подряпини.

В обох випадках звернень до поліції не було.

При цьому уточнюється, що в момент нападів за кермом автомобілів перебували водії, як того вимагає закон Каліфорнії.

Втім, найближчого майбутнього вимогу обов'язкової наявності водія при тестуванні автономних автомобілів на дорогах загального користування в Каліфорнії має бути скасовано.

Відзначається, що це не перші подібні сутички машин і людей. Минулого року в Кремнієвій долині п'яний чоловік атакував охоронного робота Knightscope K5, а в тому ж Сан-Франциско в кінці минулого року місцевий притулок для тварин використовував робота для розгону бездомних з тротуарів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: