"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Гройсман сподівається на зниження цін на газ після Стокгольма

Четвер, 1 березня 2018, 13:45

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман сподівається на зниження цін на газ після рішення Стокгольмського арбітражу.

Про це Гройсман сказав під час інвестиційної конференції Dragon Capital, передає "Інтерфакс-Україна".

"Думаю, що рішення арбітражу дасть можливість "Нафтогазу" знизити вартість самого транзиту. Я думаю, що дасть можливість пошуку "Нафтогазом" нижчих цін на газ, що зможе впливати на зниження ціни всередині країни", - сказав він.

Він підкреслив, що в Україні необхідно дуже чутливо підходити до формування ціни на газ.

Реклама:

"Моя мета - створення прозорого ринку на всіх етапах: видобутку, транспортування і постачання для населення. Не може бути ніяких монопольних положень ні в кого", - додав прем'єр.

Нагадаємо, в середу, 28 лютого, стало відомо, що Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги Нафтогазу щодо компенсації за недопоставлені Газпромом обсяги газу для транзиту. 

За рішенням Стокгольмського арбітражу, Нафтогаз домігся компенсації у сумі 4,63 млрд доларів за недопоставку Газпромом погоджених обсягів газу для транзиту. За результатами двох арбітражних проваджень у Стокгольмі Газпром має сплатити 2,56 млрд доларів на користь Нафтогазу.

Коболєв на прес-конференції заявив, що отримані гроші підуть на інвестиції в збільшення видобутку газу і енергоефективність.

Більш детально про те, чим закінчився спор між двома енергетичними гігантами з урахуванням останнього і попередніх рішень, хто кому і скільки винен, читайте в матеріалі: Нафтогаз vs Газпром: хто виграв битву під Стокгольмом.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!