Порошенко запросив австрійців управляти українською ГТС

Четвер, 8 лютого 2018, 20:38
 

Президент Петро Порошенко запросив австрійські компанії для участі в конкурсі з менеджменту українською газотранспортною системою.

Про це заявив Порошенко за підсумками зустрічі з федеральним канцлером Австрії Себастіаном Курцем, повідомляє прес-служба глави держави.

Порошенко переконаний, що Європейський Союз здатний забезпечити єдність в питанні російського проекту "Північний потік - 2".

"Щодо енергетичного співробітництва з Австрією - ми будемо щасливі запросити, в тому числі, і австрійські компанії до участі в конкурсі з менеджменту українською газотранспортною системою. Ми впевнені в тому, що це прибутковий і ефективний економічний проект", - сказав Порошенко.

Реклама:

Президент підкреслив, що газопровід "Північний потік-2" в значній мірі є політичним проектом.

Як відомо, Кабінет міністрів офіційно розпочав процедуру відбору міжнародних партнерів для спільного управління українською газотранспортною системою.

Для продовження транзиту газу на умовах стандартного довгострокового контракту Україна має підписати контракт з російським "Газпромом" і знайти партнера, який буде в цьому зацікавлений.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: