Телеканал "1+1" скаржиться на перевірки Нацбанку. НБУ каже, що перевіряє багатьох

Четвер, 8 лютого 2018, 19:40
 
Володимир Зеленський та Олександр Ткаченко

Приватбанк перевіряє операції з ознаками порушень по відношенню до 200 юридичних осіб, а не тільки до компанії "1+1 Медіа".

Про це йдеться у офіційному прес-релізі НБУ.

Як повідомляється, під час здійснення інспекційної перевірки "Приватбанку" Національний банк виявив низку транзакцій з ознаками правопорушень.

НБУ зробив вже понад 70 запитів за такими операціями за рядом рахунків більше 200 юридичних осіб, а також осіб, які пов’язані або можуть бути пов’язані з ними.
На думку регулятора, поява в публічній площині лише одного з запитів з акцентом виключно на представниках медіа-спільноти, може свідчити про спроби маніпуляції громадською думкою з метою тиску на Національний банк та впливу на хід розслідування шахрайських дій в "Приватбанку" до націоналізації.

Реклама:

У прес-службі нагадують, що згідно законодавства уповноважені Національним банком особи мають право одержувати від банку інформацію, документи та їх копії, письмові пояснення з питань діяльності банку, а також вилучати копії документів, що свідчать про порушення законодавства.

Нагадаємо, сьогодні представники "1+1 Медіа" заявили, що департамент виїзних перевірок банків Національного банку запросив у "Приватбанку" виписки з рахунків, відкритих і в головному офісі, і в кіпрській філії, на імена топ-менеджерів, журналістів і ведучих телеканалу, а також співробітників "Кварталу 95".

Серед тих, хто цікавить НБУ, є Олександр Ткаченко, Олександр Дубинський, Володимир Зеленський, Алла Мазур, Наталія Мосейчук, Лідія Таран, Соломія Вітвіцька, Марічка Падалко, Іванна Найда та інші.

 
Скан зі сторінки у Facebook Олександра Дубинського
Натисніть для збільшення
 
Скан зі сторінки у Facebook Олександра Дубинського
Натисніть для збільшення

У медіа-холдингу заявили, що розглядають цей запит як "прямий тиск з боку вищого керівництва країни і спроби політичного переслідування напередодні виборів".

Медіахолдинг "1+1 Медіа" належить Ігорю Коломойському. Держава судиться з ним з приводу компенсації збитків, пов'язаних з доведенням "ПриватБанку" до неплатоспроможності.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: