"Інтерпайп" Пінчука встановив трирічний рекорд з продажів

Четвер, 8 лютого 2018, 16:40
 

Компанія "Інтерпайп" у 2017 році збільшила продажі трубної і залізничної продукції в тоннах на 35%, продемонструвавши найкращий результат за останні три роки.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Зростання відзначається за всіма видами продукції і в усіх сферах продажів. При цьому частка експорту в структурі продажів збереглася на рівні 75%.

Зокрема, продажі трубної продукції минулого року зросли на 31% - до 595 тис тонн. Основні точки зростання - ринки України, Америки та СНД.

Реклама:

Поставки труб на український ринок зросли на 29% - до 148 тис тонн.

Головна передумова зростання - збільшення газовидобутку на українських родовищах, що дозволило збільшити поставки продукції нафтогазового сортаменту в 2,2 рази.

Крім того, завдяки зростанню нафтогазовидобутку в США після стагнації ринку у 2015-2016 роках компанії вдалося повернутися до обсягів поставок 2014 року.

Сумарно в Північній і Південній Америці в 2017 році "Інтерпайп" реалізував 90 тис тонн лінійних і нарізних труб (у 2016 році - 43 тис тонн).

Продажі в СНД минулого року зросли на 35% - до 140 тис тонн. Сприятливим фактором в компанії вказують стабілізацію ринкової ситуації в Азербайджані й Узбекистані. Підвищення ціни на нафту дозволило місцевим компаніям відновити реалізацію нафтогазових проектів і збільшити обсяг закупівель нарізних труб.

В Європі і на Близькому Сході "Інтерпайп" також повернув обсяги в будівельному і нафтогазовому сегментах. Європейським клієнтам в 2017 році компанія поставила 136 тис тонн безшовних і зварних труб (+10%), близькосхідним - 81 тис тонн (+17%).

 

Продажі залізничної продукції - коліс, бандажів, осей і колісних пар - у 2017 році збільшилися на 51% - до 172 тис тонн.

"Модернізація рухомого складу "Укрзалізниці" стала головним драйвером попиту на залізничну продукцію в Україні. Значне зростання вагоноремонтів і пожвавлення вагонобудування дозволило компанії наростити продажі на внутрішній ринок на 83% - до 45 тис тонн", - сказано в повідомленні.

 

"Інтерпайп" входить в десятку найбільших в світі виробників безшовних труб, є третім за величиною виробником суцільнокатаних залізничних коліс в світі. У компанії працюють 11,5 тис співробітників.

У структурі компанії - "Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод (НТЗ)", "Інтерпайп Новомосковський трубний завод (НМТЗ)", "Інтерпайп Ніко-Тьюб", "Дніпропетровський Втормет" і електросталеплавильний комплекс "Дніпросталь" під брендом "Інтерпайп Сталь".

Кінцевим власником Interpipe Limited є Віктор Пінчук і члени його сім'ї.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: