Американська Oracle посилила санкції проти російських нафтовиків

Четвер, 8 лютого 2018, 11:08

Американська компанія Oracle посилила умови надання продуктів і послуг російським клієнтам з нафтогазової галузі, які включені до списку санкцій США.

Про це пише "Комерсант".

З 29 січня Oracle заборонені як нові угоди з ними, так і продовження, зміна та оновлення діючих контрактів. Заборона стосується "Газпрому", "Сургутнефтегаза", Лукойлу і "Роснефти", їх дочірніх підприємств і проектів.

Санкції застосовуються і до тих структур, в капіталі яких частка включеної в список компанії становить від 33% або вона має більшість прав голосу.

Реклама:

Йдеться про заборону надавати, експортувати або реекспортувати товари, послуги та технології в підтримку глибоководної і арктичної шельфової розвідки, видобутку або сланцевих проектів, що мають потенціал нафтовидобутку.

Заборона поширюється на проекти, що стартували 29 січня 2018 року або пізніше. Обмеження також стосується будь-яких оновлень, змін або продовжень вже укладених контактів.

Воно не поширюється тільки на надання фінансових послуг, наприклад, з бухобліку або страхування. Угоди, які не відповідають вимогам, можуть бути затримані або відхилені, попередила Oracle.

Залежність нафтогазової галузі РФ (знаходиться під санкціями США з 2014 року – ЕП) від іноземного ПО все ще висока і повна заборона на продукти Oracle завдасть галузі великої шкоди, вважають учасники ринку.

Oracle - не перша американська компанія, яка посилила вимоги до роботи з російськими замовниками через санкції. В кінці 2017 року Merlion і RRC, російські дистриб'ютори Microsoft, ввели нові обмеження на продаж її софту для більш ніж 200 фірм в Росії.

Більш детально про компанії та фізичних осіб, які потрапили до розширеного санкційного списку США читайте за посиланням.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!