Renault перенесла запуск продажів нового електромобіля в Україні

Середа, 7 лютого 2018, 18:15
 

Компанія "Рено Україна" перенесла термін початку продажів електромобілів Renault Zoe в Україні орієнтовно з кінця 2017 на травень 2018.

Про це повідомила голова правління компанії Яна Міненко, передає delo.ua.

"Темою електромобілів ми почали займатися в середині 2016 року, а я невиправний оптиміст, і, слухаючи скільки питань було тоді про них, ми вирішили піти в цю тематику. Але з тих пір я оптимізм розгубила, тому що ми до цих пір не привезли офіційно електромобілі в країну - і справа не в тому, що виробник не може дати добро на їх виробництво або імпорт в Україну", - сказала вона.

Вона нагадала, що Renault перед передбачуваним стартом продажів навесні минулого року провела перший технічний тур на відповідність встановленої в публічних місцях зарядної інфраструктури в трьох містах - Києві, Львові та Одесі, які були сертифіковані на початок продажів.

Реклама:

"Перший тур ми не пройшли, тому що необхідні показники (80% станцій мають заряджати Zoe) були зафіксовані тільки у Львові. Зараз проходить другий тур, і ми дуже сподіваємося, що цього разу його пройдемо, а це п'ять міст. І після цього ми привеземо електромобіль, і в кінці весни, в травні, вже представимо в Україні ", - повідомила Міненко.

Нагадаємо, у 2017 році в Україні було зареєстровано 3265 автомобілів з електричним приводом, що на 91% більше, ніж в 2016 році.

За 2017 рік у світі продано понад 1,2 мільйона електромобілів і заряджають гібридів, що є новим рекордом, що на 57% більше, ніж в 2016 році.

Кожен п'ятий автомобіль у Львові повинен бути електричним до 2025 року.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!