"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Siemens скоротить випуск газових турбін

Понеділок, 5 лютого 2018, 13:25
 

Німецький концерн Siemens радикально згортає виробництво газових турбін, пояснюючи це відсутністю перспектив будівництва нових газових електростанцій в Європі.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

За словами голови правління Siemens Джо Кезера, в найближчі два-п'ять років в одній лише Німеччині доведеться скоротити приблизно 3 тисячі робочих місць на виробництві обладнання для електростанцій, що працюють на викопних енергоносіях, тобто на нафті, вугіллі та газі.

Кезер підкреслив, що це - не чисто "сіменсовська проблема", а результат структурних змін у світовій електроенергетиці.

Реклама:

Він зазначив, що падіння глобального попиту на обладнання для працюючих на викопному сировина електростанцій становило понад 40 відсотків, ціни знизилися більш ніж на 30 відсотків.

Як зазначається, очікування німецького концерну явно суперечать прогнозами і інвестиційним рішенням російського "Газпрому", який будує зараз газопроводи "Північний потік-2" і "Турецький потік", пояснюючи багатомільярдні вкладення в них тим, що в Європі росте потреба в природному газі для виробництва електроенергії і тепла.

Нагадаємо, раніше Росія доставила на окупований півострів чотири турбіни виробництва німецького концерну Siemens в обхід санкцій ЄС.

4 серпня Євросоюз розширив санкції проти Росії через постачання турбін Siemens до анексованого Криму.

У компанії Siemens стверджують, що в контракті на поставку для російської електростанції турбін, переправлених пізніше в окупований Крим, містилися норми, що виключають порушення санкцій Євросоюзу.

Як згодом стало відомо, перед підписанням контракту про продаж турбін президент РФ Володимир Путін особисто гарантував, що вони не будуть переміщені в анексований Крим.

Після цього Siemens постачав турбіни в Росію. 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: