ЄС виділить 50 мільйонів євро Фонду енергоефективності у березні

Середа, 28 лютого 2018, 20:35

Європейський Союз у березні цього року підпише технічну угоду з Україною про виділення Фонду енергоефективності 50 мільйонів євро.

Про це повідомила заступник керівника Головного директорату Єврокомісії з питань політики сусідства та розширення Катарина Матернова, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сьогоднішнє прийняття низки важливих документів щодо Фонду енергоефективності забезпечить можливість підписання угоди про фінансування фонду на 50 млн євро, і цю суму буде використано на сам фонд і надання технічної допомоги протягом 5 років", - сказала вона на засіданні Кабінету Міністрів у Києві в середу.

Зокрема, уряд затвердив положення про наглядову раду Фонду енергоефективності, Типовий договір з незалежним членом НР, методику розрахунку економії енергії в результаті реалізації заходів з енергоефективності та основні напрями діяльності та кадрові вимоги до менеджменту фонду.

Реклама:

"ЄС готовий виділити вже і другу частину фінансування Фонду енергоефективності обсягом 50 млн євро. Щойно почне працювати фонд, ЄС готовий надати другу частину фінансування", - додала Матернова.

Як повідомлялося, Фонд енергоефективності почав роботу в січні 2018 року.

Фонд надаватиме кошти для реалізації проектів термомодернізації, впровадження ефективних систем моніторингу та управління, встановлення ефективних опалювальних і охолоджувальних систем та обладнання, а також заміни наявних систем і обладнання на більш ефективні.

Форма надання коштів - часткове відшкодування вартості заходів з енергоефективності.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: