МВФ дав новий прогноз зростання глобальної економіки

Середа, 28 лютого 2018, 15:00
 

Міжнародний валютний фонд очікує зростання світової економіки на рівні 3,9% в 2018-2019 роках.

Про це повідомила директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард, передає Reuters.

За її словами, незважаючи на те, що глобальна економіка демонструє стійке зростання, посилилися ризики торговельних спорів, нормалізації монетарної політики і технологічних змін, оскільки відбулися "зміни економічного ландшафту".

Глава МВФ сказала, що країни Асоціації держав Південно-Східної Азії готуються до підвищення процентних ставок в економічно розвинених державах, таких як США і країни Європи, але попередила, що регуляторам потрібно пильно стежити за впливом цього чинника на фінансову стабільність і нестійкі потоки капіталу.

Реклама:

"Ми знаємо, що це матиме вплив на інші регіони світу, - сказала Лагард. - Залишається неясним, наскільки ці зміни вплинуть на інші країни, компанії, робочі місця і доходи".

Країни АСЕАН повинні використовувати нові моделі зростання, приділяючи більше уваги внутрішньому попиту, регіональній торгівлі та економічній диверсифікації, і готуватися до технологічних змін, таких як розширення автоматизації виробництва, розвиток штучного інтелекту, біотехнології, поява нових фінансових технологій і цифрових валют.

Враховуючи, що ці зміни можуть призвести до скорочення деяких робочих місць, країнам необхідно приймати заходи для професійної підготовки працівників до використання нових технологій.

"Численні робочі місця, так чи інакше, будуть порушені цим процесом. Деякі з них зникнуть, ще більше будуть порушені автоматизацією. Тому нам потрібно думати про майбутнє у сфері праці", - сказала Лагард, додавши, що єдиного підходу не існує і багато країн повинні вибрати свій власний шлях.

Як відомо, НБУ очікує, що у 2018 і 2019 роках зростання українського ВВП прискориться на 3,2% і 3,5% відповідно.

Президент Петро Порошенко очікує зростання української економіки на понад 3,2% у 2018 році.

Міжнародне рейтингове агентство Moody's прогнозує зростання ВВП України на 3,5% у 2018 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: