Хакера з кіберзлочинної платформи Avalanche арештували на два місяці

Вівторок, 27 лютого 2018, 15:05
 

Організатора міжнародної злочинної платформи "Avalanche", яка щодня інфікувала по всьому світу до півмільйона комп'ютерів, взято під варту.

Про це повідомляє прес-служба Департаменту кібер-поліції.

"Рішення про це було оголошено сьогодні, 26 лютого, суддею Жовтневого районного суду міста Полтави. Судом обрано міру запобіжного заходу у вигляді  тримання під вартою строком на 60 діб", - йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що кіберполіція затримала організатора міжнародної злочинної платформи "Avalanche", яка щодня інфікувала по всьому світу до півмільйона комп'ютерів.

Реклама:

Зазначається, що мережа "Avalanche" функціонувала 7 років. До її ліквідації були задіяні правоохоронці 30 країн.

У листопаді 2016 року організатора кібермережі, 33-річного мешканця Полтави, уже затримували. Але тоді полтавський суд відмовився арештувати підозрюваного, після чого той зник. Пізніше зловмисника оголосили у міжнародний розшук.

Хакеру інкримінують причетність до вчинення злочинів за ч. 3 ст. 209 (відмивання коштів), за ч. 1 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу комп’ютерів), ч. 2 ст. 342 (опір представникові влади) та ч. 4 ст. 190 (шахрайство) ККУ.

Кримінальна справа щодо "Avalanche" розслідується також прокуратурою Вердена і поліцією Люнебурга (Федеративна Республіка Німеччина).

Зазначається, що грошові втрати пов'язані з кібератаками "Avalanche", за попередніми підрахунками, становили сотні мільйонів євро по всьому світу.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: