"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінфін погасив заборгованість за пільгами та субсидіями на 80%

Вівторок, 27 лютого 2018, 14:03
Міністерство фінансів
Міністерство фінансів

Станом на 26 лютого кредиторська заборгованість на надання пільг та житлових субсидій на оплату житлово-комунальних послуг погашена більш ніж на 80%.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

Як повідомляється, Мінфін дотримується домовленостей, які були досягнуті в результаті переговорів з усіма сторонами процесу монетизації субсидій, який був введений в Україні з 1 січня 2018 року.

За даними Казначейства, станом на 26 лютого 2018 року субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг перерахована в сумі 18,37 млрд грн, в тому числі за:

Реклама:

- електроенергію - 1,12 млрд грн;

- природний газ - 10,84 млрд грн;

- теплопостачання - 4,75 млрд грн;

- водопостачання та водовідведення - 539,5 млн грн;

- квартирну плату та інші послуги - 1,11 млрд грн, в тому числі об'єднанням співвласників багатоквартирних будинків/житлово-будівельним кооперативам на їх рахунки в банківських установах - 461,6 млн грн.

Як повідомлялося, 26 квітня 2017 року Кабінет міністрів прийняв рішення про монетизацію суми зекономленої субсидії на оплату газу та електроенергії.

На початку листопада минулого року уряд затвердив запровадження з 1 січня 2018 року механізму розрахунків з теплокомуненерго за поставлені населенню в рамках субсидій послуги "живими" грошима замість клірингових операцій взаємозаліку.

В кінці січня 2018 року представники ОСББ (об'єднань співвласників багатоквартирних будинків) закликали уряд найближчим часом запустити адресну монетизацію субсидій на оплату житлово-комунальних послуг для населення, а також відшкодувати заборгованість бюджету за пільгами та субсидіями за попередні періоди перед ОСББ, що повинно дозволити об'єднанням своєчасно та в повному обсязі оплачувати рахунки, а також інвестувати кошти в енергомодернізацію будівель.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: