"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Каліфорнія дозволила автомобілі без водіїв

Вівторок, 27 лютого 2018, 13:35
 

Влада Каліфорнії прийняла нові правила, які дозволяють компаніям тестувати і використовувати на дорогах штату автомобілі без водіїв.

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на The Financial Times.

Відзначається, що раніше самокеровані автомобілі могли їздити лише з людиною за кермом, яка могла би брати керування на себе в екстреній ситуації.

Втім, на першому етапі повністю від участі людини позбутися не вдасться - за машиною повинен буде віддалено стежити оператор. Однак тепер компанії зможуть вивести на дороги автомобілі без керма, педалей та інших атрибутів для водіїв.

Реклама:

Для того, щоб отримати дозвіл влади, виробникам автомобілів з автопілотом потрібно буде довести дотримання всіх стандартів безпеки. Крім того, їм необхідно надати план дій на випадок зупинки машин без водіїв співробітниками поліції.

Правила розроблялися більше трьох років і з нетерпінням очікувалися найбільшими компаніями зі штаб-квартирами в Кремнієвій долині.

На даний момент в Каліфорнії самокеровані автомобілі розробляють близько 50 компаній, включаючи Alphabet, Uber, Apple, GM, Ford і Toyota.

Раніше підрозділ General Motors, що займається розробкою самокерованих автомобілів, заявив про початок тестування самокерованої версії Chevy Bolt на вулицях Нью-Йорку.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: