В уряді чекають, що ЄС виділить Україні фіндопомогу до літа

Понеділок, 26 лютого 2018, 20:14

Українська сторона сподівається, що до літа Європейська комісія ухвалить рішення щодо надання Києву нової програми макрофінансової допомоги.

Про це у Брюсселі повідомила журналістам віце-прем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе по завершенню зустрічі з віце-президентом ЄК Валдісом Домбровскісом, передає УНІАН.

"Оскільки ми цей діалог почали ще наприкінці минулого року, то ми можемо говорити, що до літа це рішення мало б бути прийнятим", - сказала вона.

За словами Климпуш-Цинцадзе, зараз "йдеться про розуміння тих показників, умов, за яких ми можемо отримати макрофінансову допомогу, і українська сторона мала б надати результат".

Реклама:

Відповідаючи на запитання, про які саме умови може йтися, віце-прем’єр зауважила, що "зараз зарано говорити про перелік конкретних умов, але ніяких сюрпризів не буде".

Нагадаємо, наприкінці минулого року голова представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі повідомив, що Європейський Союз розгляне заявку України про нову програму макрофінансової допомоги протягом найближчих кількох місяців.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: