"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

СБУ не погодила призначення поляка головою "Укртрансгазу"

Середа, 21 лютого 2018, 13:30
 

У правління ПАТ "Укртрансгаз" в якості віце-президента компанії увійшов Павло Юзеф Станчак, однак СБУ не погодила такого призначення.

Про це повідомляє delo.ua.

Відзначається, що глава правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв підписав контракт зі Станчаком і з минулого тижня новий віце-президент приступив до роботи.

Прес-служба "Укртрансгазу" у свою чергу повідомляє, що Павел Станчак став Віце-Президентом Укртрансгазу.

Однак, за даними видання, Станчак так і не приступив до роботи в якості глави оператора української газотранспортної системи. Як виявилося, Служба безпеки України не дала Станчаку доступу до державної таємниці.

Реклама:

У прес-службах "Нафтогазу" і "Укртрансгазу" це підтвердили.

Тим часом, посаду віце-президента не вимагає доступу до держтаємниці.

"Його (нинішня - ЕП) посада не передбачає доступу до держтаємниці", - повідомили "Нафтогазі".

В "Укртрансгазі" Станчак відповідатиме за планування, зв'язки з органами державної влади. Також він відповідає за формування і реалізацію єдиної виробничо-технологічної, фінансово-економічної, правової, інвестиційної, науково-технологічної, соціальної, кадрової, інформаційно-презентаційної, антикорупційної політики компанії.

Також він повинен буде розвивати міжнародні відносини, шукати міжнародних партнерів, координувати підготовку проектів зовнішньоекономічних договорів щодо транзиту і зберігання природного газу.

Нагадаємо, Павел Юзеф  Станчак у суботу, 23 грудня, був призначений на посаду голови ПАТ "Укртрансгаз".

Проте згодом стало відомо про те, що Служба безпеки України затримує призначення Станчака на посаду голови "Укртрансгазу".

За даними ZN.ua, СБУ не давала остаточної відповіді щодо допуску польського фахівця, не громадянина України, до керівництва ПАТ "Укртрансгаз" – стратегічного підприємства з транспортування і зберігання газу. Його керівники мають отримати допуск до матеріалів, які стосуються безпеки держави.

Павел Станчак - виходець з польської державної нафтогазової компанії PGNiG.

Працював на керівних посадах у її структурному підрозділі PGNiG Technologie S.A. (польський аналог "Укргазенергосервісу" - структурної одиниці "Укртрансгазу", яка здійснює ремонти та будівництво енергетичної інфраструктури).

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: