Президент "Roshen" про Придністров'я: Торгуємо

Середа, 21 лютого 2018, 10:55
 

Корпорація "Roshen" торгує з придністровським товариством із обмеженою відповідальністю "Шериф" попри спірний статус Придністров'я.

Президент кондитерської корпорації "Roshen" В’ячеслав Москалевський підтвердив це у коментарі "Радіо Свобода".

Раніше молдовське відділення Міжнародної організації журналістських розслідувань Rise – RISE Moldova опублікувало матеріал про те, як на тлі обмежень офіційним Києвом торгівлі з окупованими Донбасом і Кримом українські компанії заробляють на експорті в Придністров’ї – сепаратистському регіоні на сході Молдови.

Серед найбільших відправників товарів у Придністров’я – українські представництва світових брендів "Кока-кола" і "Нестле", а також президентський "Roshen". Їхній основний бізнес-партнер – придністровське ТОВ "Шериф" олігарха Віктора Гушана.

Реклама:

Москалевський визнав співпрацю з "Шерифом": "Ну так, торгуємо, звичайно. І не тільки ми. Справа в тім, що ми торгуємо з ними як із резидентами Молдови, розумієте?".

На зауваження, що Придністров’я – це сепаратистський регіон, він відповів: "Взагалі то, ну про те, що він сепаратистський, мені ж не відомо. Це ж вже 10 чи 20 років відбувається".

"Насправді ми відправляємо цей товар у Молдову, а виходить, у Тирасполь. Те, що в Молдові зараз обмірковують, як існує в Молдові Придністров’я, це для мене питання, розумієте? Я ж не один такий. Це ж зараз тільки молдовани схопилися, а так ця практика існує вже років 20", – заявив президент корпорації "Roshen".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: