"Заступник міністра ОРЛО" продав вугільний актив за 2 дні до санкцій США - ЗМІ

П'ятниця, 2 лютого 2018, 20:40

Так званий "заступник міністра вугільної промисловості ЛНР" за два дні до введення проти нього санкцій з боку США вийшов зі складу засновників одного з найбільших постачальників вугілля з окупованого Донбасу.

Про це свідчить витяг з реєстру юридичних осіб РФ, передає Liga.net.

24 січня до юридичних реєстрів були внесені зміни та власниками ТОВ "Вугільні технології" стали в рівних частках (по 50%) В'ячеслав Дрюченко і Валерій Донсков.

До цього вони володіли по 33% компанії, ще стільки ж належало Олександру Мельничуку.

Реклама:

Міністерство фінансів США опублікувало новий список санкцій 26 січня. У нього потрапили Олександр Мельничук та його брат Сергій.

"Вугільні технології" - одна з найбільших компаній, яка займається вивезенням вугілля з окупованого Донбасу і поставками його на експорт через посередників. Антрацит поставляється до Туреччини і Польщі.

У 2016-2017 роках компанія вивезла до Росії з ОРДЛО понад 500 тисяч тонн антрациту. Експортні поставки з Росії становили понад 240 тисяч тонн.

За цим показником компанія зараз поступається лише ТОВ "Газ-Альянс" та ТОВ "Петролеум Капітал", які контролюються українським підприємцем-втікачем Сергієм Курченком.

Мельничуку належить 40% ТОВ "ГЗФ Дар’евська". Ця компанія зареєстрована на Харківському шосе, в спальному районі Києва. Тільки у 2015 році ГЗФ відвантажила на експорт в Росію більше 425 тисяч тонн антрациту.

Він залишається власником 10% в заснованої у вересні 2014 року "Кримської паливної енергетичної компанії" (КТЕК, Сімферополь). Мажоритарний власник цієї компанії через дніпровську компанію "ЮГ-Скан" - Сергій Огурцов.

У Верховній Раді п'ятого скликання Огурцов значився помічником екс-депутата-втікача Олега Царьова. Мельничук також володіє ростовською компанією ЮТЕК, що поставляє на окуповані території моторні масла, арматуру та іншу продукцію.

Брат Олександра - Сергій - є власником зареєстрованої в Києві компанії "Ровеньки-Углепостач".

Ця компанія до березня 2017 року була найбільшим легальним експортером видобутого в ОРДЛО сортового антрациту. Вугілля компанія купувала у холдингу ДТЕК Ріната Ахметова. Через блокаду окупованих територій "Ровеньки-Углепостач" згорнула експортний бізнес.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: