"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Відомий економіст назвав найкращих українських реформаторів

П'ятниця, 2 лютого 2018, 13:41
 
Андерс Аслунд

Шведсько-американський економіст Андерс Аслунд перерахував українських високопосадовців, з якими охоче співпрацюють міжнародні фінансові організації.

Про це він розповів в інтерв’ю Економічній правді.

"Ми бачимо низку хороших реформаторів в Україні", - сказав він.

"Це міністр фінансів Олександр Данилюк, в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв, голова Національного антикорупційного бюро Артем Ситник, антикорупційний прокурор Назар Холодницький і загалом керівництво Нацбанку", - перерахував Аслунд.

Реклама:

"Вони справді борються за реформи, і міжнародні організації охоче з ними співпрацюють", - додав він.

"За кордоном було певне розчарування після відставки попереднього складу Кабміну, зокрема, відставки колишнього міністра фінансів Наталії Яресько, екс-міністра економіки Айвараса Абромавічуса та екс-міністра інфраструктури Андрія Пивоварського", - сказав економіст.

Аслунд вважає, що після випуску єврооблігацій у вересні 2017 року реформи пішли на спад.

"Україна отримала доступ до міжнародних фінансів без умов. Так ситуація пішла у неправильному напрямку, але я все ще вірю, що все налагодиться", - резюмував Аслунд.

Раніше Аслунд висловив думку, що до виборів президента, які відбудуться в 2019 році, МВФ чи Європейський союз не дадуть Україні кредити.

Як повідомлялося, Аслунд вважає, що українські високопосадовці не зацікавлені в боротьбі з корупцією, бо контролюють економіку і отримують від цього прибутки.

Читайте повний текст інтерв’ю за посиланням: Андерс Аслунд: Українська влада дбає про власне збагачення, а не про добробут населення

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: