"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Одесі побудують нову лінію швидкісного трамваю

Понеділок, 19 лютого 2018, 15:05
 

Одеська міськрада ухвалила рішення про будівництво нової трамвайної лінії "Північ-Південь" та закупівлю сучасного рухомого складу.

Про це повідомляє Укрінформ.    

"Проект будівництва швидкісного трамваю дасть змогу одеситам здійснювати безпересадочні поїздки міським електротранспортом з житломасиву Котовського через центр міста до житломасиву Таїрова", - зазначив директор департаменту економічного розвитку Одеської міськради Сергій Тетюхін.

"На реалізацію цього проекту виділяють кредит в обсязі 59,6 млн євро Європейський банк реконструкції та розвитку і Європейський інвестиційний банк - під державні гарантії в 2% річних", - сказав він.

Реклама:

За його словами, ці кошти підуть на ремонт і модернізацію трамвайного полотна, а також на закупівлю низькопідлогових вагонів.

Після відкриття "наскрізного 30-кілометрового маршруту" пасажиропотік у трамваях збільшиться в три рази - з 13 тисяч до 43 тисяч осіб.

У свою чергу, директор КП "Одесміськелектротраспорт" Дмитро Жеман уточнив, що йдеться про підготовку до експлуатації "ділянки трамвайного полотна від вулиці Одарія до вулиці Паустовського. Тут побудують нові переїзди та зупинки - лінія швидкісного трамваю має бути надійно захищена від аварійних ситуацій".

Нагадаємо, КП "Київпастранс" оголосило тендер на проектування лінії Борщагівського швидкісного трамвайного маршруту до Палацу Спорту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: