Світовий банк готовий підтримати Україну в майбутньому - віце-президент СБ

Понеділок, 19 лютого 2018, 10:35
 

Світовий банк готовий підтримати Україну в майбутньому, але для того, щоб ця підтримка матеріалізувалася, економічна і соціальна політики України повинні відповідати загальним цілям.

Про це в інтерв'ю для ZN.UA заявив віце-президент Світового банку Сиріл Муллер.

За його словами, політика повинна бути спрямована на посилення економічної стабільності, стимулювати економічний розвиток, покращувати добробут людей. Як тільки будуть зроблені кроки в цих напрямках, Україна зможе розраховувати на допомогу від міжнародних фінансових установ.

Він зазначив, що ВБ зараз обговорює з урядом проект програми прямої бюджетної підтримки України.

Реклама:

"По суті, ця допомога дозволить частково фінансувати витрати, пов'язані з борговими виплатами України. Програма передбачає надання 800 млн доларів гарантій уряду України. Також зараз ми обговорюємо ряд проектів в енергетичному секторі, сподіваємося залучити інвестиції і в ці проекти", - зазначив представник СБ.

"А ще ми хотіли б підтримати перетворення, які будуть відбуватися в агросекторі. Звичайно, цим наша допомога не обмежиться, в розробці - ряд проектів, що стосуються медичної сфери, соціального захисту, розвитку підприємництва", - додав він.

Нагадаємо, на думку віце-президента Світового банку, Україна також повинна виплачувати свої боргові зобов'язання, інакше вона втратить можливість залучення нових кредитів на зовнішніх ринках.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: