У Австрії розслідують великомасштабне шахраювання з біткоїнами

П'ятниця, 16 лютого 2018, 14:50
 

Влада Австрії попросила Інтерпол відстежити підозрюваних у організації шахрайської схеми з біткоїном, жертвами якої стали тисячі інвесторів в країні і за її межами.

Про це пише Bloomberg.

Прокурори Відня об'єднують у одну справу "сотні скарг" на схему під назвою Optioment, які надходять у відділення поліції по всій країні.

Крім того, до справи долучаються документи, зібрані національним фінансовим регулятором FMA.

Реклама:

Кількість жертв шахрайської схеми могла сягнути 10 тисяч осіб, які втратили 12 тисяч біткоїнів, що дорівнює 115 мільйонам доларів.

Поліція виявила двох підозрюваних у шахрайстві, яких постраждалі згадували в заявах, а також продовжує шукати ще кількох, деякі з яких перебувають за кордоном.

Тому австрійські правоохоронці попросили Інтерпол провести розслідування проти таких підозрюваних в Данії, Латвії і Німеччині. Поки жодні арешти не були проведені.

Компанія Optioment керувала сайтом, а також провела зустрічі з 700 роздрібними інвесторами в Австрії. Її представники переконували людей, що вони працюють на "зареєстрований на Коста-Ріці bitcoin-фонд".

Вони обіцяли великі відсотки вкладникам, кошти на виплату яких нібито мали отримувати від арбітражних торгів.

За словами адвокатів, Optioment пропонувала інвесторам робити вклади у Bitcoin на визначений період від шести місяців до двох років у обмін на щотижневі виплати у розмірі 4%. Додаткові премії пропонувалися учасникам, які приводили нових клієнтів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: