"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укрзалізниця" замовить у General Electric 200 локомотивів

П'ятниця, 16 лютого 2018, 10:10
 

Загальний обсяг техніки, яка повинна бути вироблена General Electric на замовлення "Укрзалізниці" становитиме мінімум 200 локомотивів протягом наступних 7 років.

Про це повідомив в.о. глави УЗ Євген Кравцов в ході інспектування будівництва Бескидського тунелю, передає Liga.net.

"У нас в планах до кінця лютого підписати угоду щодо першого етапу співпраці з General Electric. Він передбачає поставку до кінця 2018 року 30 локомотивів. Загальний обсяг техніки, яка повинна бути вироблена спільно з GE становитиме мінімум 200 локомотивів протягом наступних 7 років", - повідомив Кравцов.

За його словами, мова йде про локалізацію виробництва в Україні.

Реклама:

"Навіть перші зразки техніки будуть локалізовані на рівні 10%, з подальшим збільшенням рівня локалізації - до 40% в процесі реалізації проекту. Це вже не розмови, а майже реалізований проект", - сказав керівник УЗ.

Кравцов зазначив, що співпраця з GE дозволить розвиватися не тільки заводам УЗ, але і різним українським підприємствам.

"Щоб досягти рівня локалізації 40% потрібно створити конгломерат підприємств машинобудівної галузі - підприємства, що займаються виробництвом підшипників, електроустаткування, двигунів і тд. Це дасть можливість створити додаткову вартість в Україні, і ці підприємства отримають сертифікацію на рівні цієї компанії і зможуть поставляти запчастини не тільки в Україні але і в глобальному світі", - вважає глава УЗ.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів спільно з "Укрзалізницею" завершили переговори з американським промисловим гігантом General Electric за програмою оновлення рухомого складу УЗ і виробництва тяги.

Нагадаємо, великовузлове складання локомотивів планують здійснювати на потужностях Крюківського вагонобудівного заводу.

Раніше УЗ провела тестування тепловоза з електропередачею General Electric TE33А. У період з вересня по грудень 2016 року він здійснив 32 поїздки в рамках договору між УЗ і американською компанією. Дана модель локомотива виробляється в Казахстані на підприємстві, яким володіє GE.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: