ЄБРР надав "Нібулону" 50 мільйонів доларів кредиту на розвиток інфраструктури

Четвер, 15 лютого 2018, 16:10
 

Європейський банк реконструкції і розвитку надав ТОВ СП "Нібулон" кредит на суму до 50 мільйонів доларів для фінансування розширення і модернізації зернової логістичної інфраструктури компанії в 2018-2019 роках.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Відповідну угоду підписано 15 лютого 2018 року в офісі ЄБРР у ​​Києві.

Фінансування буде складатися з кредиту "А" - до 40 млн доларів, наданого ЄБРР, і кредиту "В" - до 10 млн доларів, який буде синдикований комерційними банками.

Реклама:

Кредит буде направлений на трирічну інвестиційну програму "Нібулона", яка, серед іншого, включає: будівництво трьох нових зернових терміналів, розширення флотилії, включаючи новий плавучий перевантажувальний кран, буксири, баржі та самохідне днопоглиблювальне судно, а також будівництво сховища обсягом 42 тис. тонн , причалу на баржі і нової залізниці на Миколаївському терміналі.

Як уточнили в ЄБРР, кредит надається терміном на сім років.

У свою чергу, генеральний директор "Нібулона" Олексій Вадатурський зазначив: "Компанія має оборот понад 1 млрд доларів на рік, EBITDA і прибуток, припустимо, - більш 100 млн доларів. Кредитний портфель інвестиційних коштів на сьогодні трохи більше 200 млн доларів. Цих коштів достатньо для стабільної роботи на три-чотири роки і ми можемо повністю обнуляти кредитний портфель".

Загальна вартість проекту оцінюється в 140 млн доларів. Фонд технічного співробітництва ЄБРР та Японії надав кошти технічної допомоги для часткового покриття витрат на зовнішній юридичний супровід проекту.

ТОВ СП "Нібулон" створене в 1991 році. Є одним з найбільших операторів на зерновому ринку країни. Має у своєму розпорядженні елеваторні потужності загальною місткістю близько 2 млн тонн, а також власний перевантажувальний термінал в Миколаєві потужністю 5 млн тонн.

"Нібулон" обробляє 83 тис. га. Компанія експортує сільгосппродукцію в більш ніж 60 країн світу. Щорічний обсяг експорту перевищує 4,5 млн тонн.

"Нібулон" в 2016 році отримав неконсолідований прибуток 132,6 млн гривень після збитку 2,6 млрд гривень роком раніше при зростанні виручки на 30% - до 15,323 млрд гривень.

Його чистий прибуток за перше півріччя 2017 року становив 423,8 млн гривень при виручці 8 млрд 831,2 млн гривень.

Нагадаємо, це не перший кредит "Нібулону" від ЄБРР.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: