Порти на Дунаї теж поглиблять

Середа, 14 лютого 2018, 18:35
Порт Рені
Порт Рені

Адміністрація морських портів проведе технічне обслуговування акваторій морських портів "Ізмаїл" та "Рені" для підтримки навігаційних габаритів шляхом експлуатаційного днопоглиблення.

Про це йдеться в повідомленні АМПУ.

З цією метою підприємство оголосило процедуру відкритих торгів в електронній системі ProZorro.

Проведення зазначених заходів дозволить зберегти позитивну динаміку зростання вантажообігу в Дунайських портах, кажуть в адміністрації.

Реклама:

З початку 2018 року порти значно наростили обсяги оброблених вантажів, збільшивши перевалку в 5 разів - до 316,5 тис тонн.

"У 2018 році АМПУ проведе днопоглиблення у всіх портах: маленьких і великих, прибуткових і дотаційних. Ключовим для нас є забезпечити безпеку судноплавства, паспортні глибини і можливість повноцінної роботи для стивидорів", - зазначив керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс.

Орієнтовна вартість експлуатаційного днопоглиблення становить майже 36 млн грн.

Загальний орієнтовний обсяг грунту, що підлягає обробці, становить 200,0 тис кубометрів, в тому числі: на ділянках акваторії Ізмаїльського морського порту - до 156,0 тис кубометрів і на ділянках акваторії Ренійського морського порту - до 44,0 тис. кубометрів.

Кінцевий термін подання тендерних пропозицій - 12 березня 2018 року, електронний аукціон відбудеться 17 квітня 2018 року. До участі запрошуються національні та іноземні днопоглиблювальні компанії.

Запланований термін проведення днопоглиблення становить не більше чотирьох місяців.

Нагадаємо, минулого року китайська компанія здійснила днопоглиблення порту "Южний".

Читайте також: Між водою і суходолом: як повернути українські порти до життя

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: