У Visa кажуть, що не вводили комісію за покупку криптовалюти

Середа, 14 лютого 2018, 10:08

Компанія Visa стверджує, що її підхід до транзакцій з криптовалютами не змінювався.

Про це ЕП повідомили у прес-службі компанії.

"Visa дозволяє використання дебетових, кредитних і передплачених карт Visa для покупки криптовалют за умови, що такі транзакції відповідають чинному законодавству країни як продавця криптовалюти, так і її покупця", - заявили у Visa.

При цьому, кажуть у компанії, банки-емітенти приймають рішення про авторизацію таких транзакцій і встановлюють розмір комісії для власника картки, якщо така комісія передбачена.

Реклама:

"Банки-еквайєри і торгово-сервісні підприємства несуть відповідальність за те, щоб при формуванні транзакцій по карткам Visa кожна транзакція отримувала коректний код в рамках платіжної системи Visa, завдяки чому банки-емітенти можуть розраховувати на точність і послідовність отриманих транзакційних даних при прийнятті рішень про схвалення або відхилення авторизаційних запитів", - йдеться у повідомленні.

"Політика компанії Visa щодо правил формування транзакцій не змінилась", - додають у компанії.

Раніше повідомлялося, що Visa і Mastercard ввели комісію за покупку криптовалюти за дебетовою або кредитною карткою, прирівнявши такі операції до зняття готівки.

Нагадаємо, американські фінансові холдинги Bank of America і JPMorgan Chase почали відхиляти платежі за криптовалюту, які здійснюються за допомогою їх кредитних карт.

Після цього британська банківська група Lloyds Banking Group також заборонила клієнтам купувати криптовалюту за кредитні кошти.

Раніше CoinBase проводила дослідження, згідно з яким майже 20% власників криптовалюти брали гроші в борг, щоб купити біткоїни або іншу криптовалюту.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: