"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Придністров'ї узаконили майнінг

Четвер, 1 лютого 2018, 16:10
 

У невизнаній Придністровській Молдавській Республіці узаконили майнінг криптовалют.

Про це повідомляє російський Коммерсант.

Закон "Про розвиток інформаційних блокчейн-технологій" місцевий парламент прийняв вчора, 31 cічня, а в силу він вступить найближчим часом.

За словами президента невизнаної ПМР Вадима Красносельського, який ініціював прийняття закону, в республіці розраховують на російських інвесторів.

Реклама:

"Ми порадилися з людьми, які розуміють в технологіях, і прийшли до висновку, що потрібна юридична основа і технологічна база. Так і вчинили: створили нормативну базу", - прокоментував Красносельський.

Прийнятий закон передбачає створення цільових вільних економічних зон. Іноземні юридичні та фізичні особи, які здійснюють майнінгову діяльність, можуть вести економічну діяльність на території невизнаної ПМР без створення юрособи.

Також місцева влада гарантує інвесторам безмитне ввезення устаткування і безперешкодний вивіз майна, максимальне сприяння в області енергопостачання.

"Ми енергогенеруюче держава, є де брати електроенергію", - запевнив Красносельський.

За його словами, енергетичне підживлення майнінгових ферм буде здійснюватися за рахунок Дубоссарської ГЕС і трьох міні-ТЕЦ в Тирасполі.

Нагадаємо, у Білорусі легалізували майнінг та операції з криптовалютами. Тим часом у Росії можуть ввести податок на майнінг. 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!