Індонезія стала найбільшим покупцем української пшениці - Bloomberg

Четвер, 1 лютого 2018, 14:45
 

Індія в попередні два роки була найбільшим ринком збуту пшениці для України, але поступилася першим місцем Індонезії.

Про це повідомляє Bloomberg.

Наразі південноазіатська країна покладається на власні врожаї.

"Це серйозна зміна. Оскільки Індія почала покладатися на власну продукцію, логічно, що українські трейдери почали шукати нові ринки. І, слава богу, Індонезія здатна стати повноцінною заміною", - сказав генеральний директор "УкрАгроКонсалт" Сергій Феофілов.

Реклама:

Видання зауважує, що Україна намагається впоратися зі скороченням індійського попиту, а також зі зростанням конкуренції з боку Росії, яка наповнює міжнародні ринки дешевими зерновими культурами.

Цього сезону російська продукція домінувала на тендерах в Єгипті, який став найбільшим покупцем пшениці у світі.

Індонезія, яка серед покупців на другому місці, імпортувала 1,8 мільйонів тонн з України за сезон до грудня. Це на 11% більше, ніж за весь попередній сезон.

Тепер Індонезія - найбільший покупець українських зернових, оскільки на неї припадає 16% всього українського експорту. В той час, як Індія купує лише 4% того, що пропонує Україна (хоча за весь минулий сезон на неї припадало 17% всього експорту).

Також, поставки в Філіпіни стали найбільшими за майже десятиліття.

Нагадаємо, за 2017 рік зовнішньоторговельний обіг аграрної та харчової продукції становив 22,6 млрд доларів, з яких експорт становив понад 17,9 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: