"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Сукупний обсяг глобального боргу досяг рекордних 233 трильйонів доларів

П'ятниця, 5 січня 2018, 13:40

Сукупний обсяг глобального боргу в третьому кварталі 2017 року досяг рекордних 233 трильйонів доларів.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на дані Інституту міжнародних фінансів (IIF).

Показник збільшився більш ніж на 16 млрд доларів в порівнянні з кінцем 2016 року.

Обсяг приватного боргу без урахування фінансового сектора досяг рекордних максимумів в Канаді, Франції, Гонконзі, Південній Кореї, Швейцарії та Туреччині.

Реклама:

У той же час співвідношення боргу і ВВП в липні-вересні минулого року зменшувалося четвертий квартал поспіль на тлі посилення глобального економічного підйому. Показник борг/ВВП становив близько 318%, що на 3 процентних пункти нижче максимуму, встановленого в третьому кварталі 2016 року, відзначають в IIF.

"Комбінація факторів, в тому числі, синхронне зростання ВВП держав світу хорошими темпами, посилення інфляції (наприклад, в Китаї і Туреччині), а також заходи, що вживаються з метою обмеження зростання потенційно дестабілізуючу боргового навантаження (наприклад, в Китаї і Канаді) внесли свій внесок в зниження показника борг/ВВП", - йдеться в огляді IIF.

При цьому експерти IIF попереджають, що високий обсяг боргу може виявитися стримуючим фактором для центробанків, які намагаються збільшувати ставки, враховуючи побоювання щодо можливостей компаній і держав обслуговувати значні борги.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: