"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін обіцяє за пару років швидкий інтернет і "цифровізацію"

Вівторок, 30 січня 2018, 11:45

Уряд планує, що до 2020 року понад 70-80% території України буде покрито широкосмуговим доступом до інтернету.

Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр – міністр економічного розвитку й торгівлі Степан Кубів, презентуючи план цифровізації економіки України на Digital Talks із прем’єр-міністром, повідомляє Мінекономрозвитку

"Для успішного "цифрового" стрибка в Україні треба забезпечити доступ до швидкісного інтернету. Це основа цифрової економіки. Ще треба вдосконалити цифрове законодавство та сформувати цифрові компетенції громадян", – сказав він.

"Лише 5,5 мільйони громадян мають доступ до високошвидкісного інтернету. До 2020 плануємо мати покриття широкосмуговим доступом до інтернету понад 70-80% території України. Для цього розраховуємо залучити додаткові інвестиції", – заявив Кубів.

Реклама:

Він зазначив, що уряд запроваджує обов’язковість цифрового формату для усіх нових рішень державних органів та органів місцевого самоврядування.

"Принцип "цифровий за замовчанням" дозволить поступово цілком перейти у цифрову площину і попрощатися із застарілими звичками та методами роботи", – сказав Кубів.

Він додав: "Ми створюємо координаційний центр з цифровізації, проектні групи якого будуть працювати за окремими напрямками цифрової трансформації, такими як: громадська безпека, освіта, агросектор, охорона здоров’я, електронна демократія, безготівкові розрахунок та багато іншого".

"Завдяки цифровізації ВВП може додатково зрости на +2 % у 2019 році, +3% у 2020 році, +6% у 2021 році", – заявив міністр економічного розвитку.

 
 
 

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!