"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НАБУ проводить масштабні обшуки у справі портів

Понеділок, 29 січня 2018, 14:35
 

Детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури проводять обшуки на території Одеської, Миколаївської областей та міста Києва.

Про це "Українській правді" повідомили у НАБУ.

Зазначається, що 29 січня обшуки проводяться в рамках розслідування, пов’язаного з ймовірними фактами зловживань при закупівлі послуг з днопоглиблення у Бердянському та Маріупольському морських портах у 2015 та 2016 роках.

Про деталі проведення слідчих дій в антикорупційному бюро пообіцяли повідомити згодом.

Реклама:

Нагадаємо, у жовтні 2015 року Южненська філія "Адміністрації морських портів України" здійснила закупівлю експлуатаційних днопоглиблювальних робіт в акваторії морського порту "Южний".

За результатами торгів було укладено договір з "Лігос уа" на суму майже 134 млн грн. Слідство вважає, що цю закупівлю проведено за завищеними цінами.

Зібравши достатньо  інформації, що свідчила про можливий антиконкурентний характер дій із боку учасників торгів, НАБУ звернулося до Антимонопольного комітету і той почав власне розслідування.

Згаданий епізод, а також низка аналогічних закупівель, розслідується детективами НАБУ в рамках кримінального провадження за фактом можливого вчинення службовими особами АМПУ низки корупційних кримінальних правопорушень, внаслідок яких інтересам держави завдано шкоди на суму близько 300 млн грн.

Всі кримінальні правопорушення пов’язані із здійсненням державних закупівель упродовж 2015-2016 років.

Крім того, на підставі зібраних доказів в розслідуванні згаданого кримінального провадження, навесні 2017 року Національне антикорупційне бюро подало до Господарського суду м. Києва позов про визнання недійсним договору на суму 712 млн грн.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: