Екс-чиновниця судиться з Мінекономіки через своє звільнення

Середа, 24 січня 2018, 20:23

Екс-директор департаменту міжнародних програм в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі Олена Трегуб подала до суду на МЕРТ та його державного секретаря через своє звільнення.

Про це Трегуб пише у своєму блозі на УП.

Трегуб пише, що через два з половиною роки роботи в міністерстві її департамент розформували, а її скоротили.

"Мене було звільнено з посади наказом держсекретаря МЕРТ Олексія Перевезенцева у зв'язку із скороченням у червні 2017 року. Незважаючи на вимогу закону "Про державну службу" мені не було запропоновано рівнозначної посади", - наголошує вона.

Реклама:

"У відповіді на мою позовну заяву МЕРТ виходить із несподіваним виправданням: так вчинили тому, що я не бажала отримувати доступу до держтаємниці", - заявила Трегуб.

Екс-чиновниця наголошує, що насправді, вона двічі подавала анкету до СБУ і процес розтягнувся на цілий рік.

"Спочатку довелось переписувати, а потім грали кілька місяців у гру "відгадай країну", яку я нібито відвідувала, проте забула вказати для СБУ. Станом на момент звільнення, мені не було відмовлено у наданні допуску до держтаємниці, а було повернено заповнену анкету на чергове переписування", - заявляє вона.

Тому, на думку Трегуб, правових підстав звільняти її без пропозиції рівнозначної посади не було.

"Проте очевидно комусь зробити це було потрібно навіть із порушенням закону. Моя справа на перший погляд не є чимось грандіозним, проте вона є питанням принципу і символом нашого постмайданного часу", - підсумувала вона.

Детальніше читайте у блозі на УП.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: