"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Аудиторія захищених месенджерів росте швидше в корумпованих країнах

Середа, 24 січня 2018, 14:56
 

Аудиторія захищених месенджерів Telegram і Signal росте швидше в корумпованих країнах, в тому числі і в Україні.

Про це повідомляє Ain.ua з посиланням на дослідження американської аналітичної компанії Apptopia, в якому порівнюється швидкість росту аудиторії захищених месенджерів Signal і Telegram з WhatsApp в благополучних і корумпованих країнах.

У Apptopia проаналізували зростання активних місячних користувачів трьох месенджерів за 2017 рік у десяти державах: п'яти найбільш і найменш корумпованих.

В когорту "корумпованих" потрапили Венесуела, Нігерія, Кенія, Росія і Україна. До групи "етичних" дослідники віднесли Данію, Швецію, Швейцарію, Фінляндію і Нову Зеландію.

Реклама:

WhatsApp в минулому році зростав приблизно однаково в обох групах країн. Мессенджер Павла Дурова, який став одним з перших сервісів, які робили акцент на захищеність і шифруванні, виріс в корумпованих країнах на 20% більше, ніж в добропорядних.

Левову частку зростання месенджер Signal, який має імідж найзахищенішого, принесли користувачі саме в корумпованих країнах - 147% збільшення місячної аудиторії проти 11% в розвинених країнах.

У загальносвітових показниках Signal знову показав свою нішевість. Кількість його користувачів зросла в 2017 році на 20%. WhatsApp, незважаючи на поточну аудиторію в більш ніж 1,3 млрд, зріс на 64%. Telegram же показав темпи майже вдвічі швидше - 112%. Мессенджер Дурова за минулий рік завантажили 94,2 млн разів.

Рекомендуємо почитати: Telegram, Viber, WhatsApp, Signal — яким месенджерам можна довіряти

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!