"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Mastercard запустить оплату за відбитком пальця

Вівторок, 23 січня 2018, 15:11
 

З квітня 2019 року користувачі компанії Mastercard зможуть використовувати біометричні дані, такі як відбитки пальців або розпізнавання особи, для ідентифікації.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

"Про підвищений інтерес до біометричних рішень свідчить все більша доступність відповідного функціоналу на планшетах і смартфонах, підтримка подібних рішень споживачами і нові нормативні вимоги ЄС щодо надійної ідентифікації", - йдеться в повідомленні.

"Переважна більшість споживачів (93%) обирає біометрії замість паролів для підтвердження платежів", - сказано в ньому.

Реклама:

Недавнє дослідження Оксфордського університету, проведене спільно з Mastercard, виявило, що 92% професіоналів в банківському секторі планують впроваджувати біометричні рішення.

Банки також відзначають, що з використанням біометричної аутентифікації їхні клієнти набагато охочіше будуть завершувати процес покупки товарів.

Очікується, що частота відмов може скоротитися на 70% в порівнянні з іншими методами аутентифікації, такими як одноразовий пароль, надісланий по SMS.

Як повідомлялося, Visa приступила до випуску пластикових карт нового типу, в них буде інтегрований сканер відбитків пальців.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: