ЄС виключив 8 країн з чорного списку податкових гаваней

Вівторок, 23 січня 2018, 14:00

ЄС виключив 8 країн і територій зі списку юрисдикцій, які не співпрацюють з Євросоюзом у податковій сфері належним чином.

Про це йдеться у повідомленні Ради ЄС.

"Барбадос, Гренада, Республіка Корея, Макао, Монголія, Панама, Туніс та Об’єднані Арабські Емірати переміщені до окремої категорії юрисдикцій, які підлягають пильному моніторингу", - йдеться у повідомленні.

Рада ЄС пояснила, що виключення країн з чорного списку офшорів базується на експертній оцінці зобов’язань на найвищому політичному рівні, взятих цими юрисдикціями щодо усунення недоліків, визначених ЄС.

Реклама:

"Наш перелік вже довів свою цінність. Юрисдикції по всьому світу працювали над тим, щоб взяти на себе зобов’язання реформувати свою політику", - сказав Владислав Горанов, міністр фінансів Болгарії, яка головує у Раді ЄС.

У чорному списку податкових гаваней і надалі лишаються 9 країн і територій. Водночас Рішення Ради ЄС містить рекомендації щодо скорочення цього списку у разі виконання необхідних кроків.

Юрисдикції, які залишаться в "чорному списку", це Американське Самоа, Бахрейн, Гуам, Маршаллові Острови, Намібія, Палау, Сент-Люсія, Самоа і Тринідад і Тобаго.

ЄС прийняв рішення створити єдиний "чорний список" після чергового витоку офшорних документів під назвою Panama Papers. Рекомендоване вилучення Панами може викликати особливий протест.

Представники ЄС заявили, що мета "чорного списку" - переконати юрисдикції стати більш прозорими.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!