"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Вчені успішно випробували ядерний реактор для місії на Марс

Неділя, 21 січня 2018, 13:00

Вчені із США провели успішне випробування ядерного реактора, який призначений для підтримки життя астронавтів під час тривалої місії на Марс.

Про це повідомляє Reuters.

 

Реактор назвали Kilopower.

Дослідники відзначають, що одним з основних завдань підготовки довгострокових космічних місій є створення джерела енергії, досить потужного для того, щоб забезпечувати колоністів енергією довгий час, і досить легкого для того, щоб його можна було перевезти на іншу планету.

Реклама:

"На Марсі дуже важкі умови для будівництва енергетичних систем, оскільки він отримує менше сонячної енергії, ніж Земля і Місяць, ночі на ньому надзвичайно холодні, а піщані бурі можуть тривати тижні і місяці, покриваючи всю планету", - заявив заступник директора NASA з космічних технологій Стів Юрчук.

"Компактні розміри Kilopower і його потужність дозволять нам доставити кілька блоків на одному кораблі і забезпечити генерацію десятків кіловат потужності", - додав він.

Нагадаємо, вченим NASA вдалося вмикнути двигуни запущеної в 1977-му році міжпланетної станції "Вояджер-1", що знаходиться зараз на відстані більше 20 мільярдів кілометрів від Землі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: