Порошенко мав розмову з МВФ щодо боротьби з корупцією

П'ятниця, 8 грудня 2017, 10:00

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард.

Про це повідомляє прес-служба МВФ.

"У мене була конструктивна і відкрита дискусія з президентом Порошенком щодо зусиль України у боротьбі з корупцією, що є очікуваним для українського суспільства і має вирішальне значення для підвищення прозорості, підзвітності та створює умови для сталого зростання", - зазначила Лагард.

За словами директорки, було досягнуто спільної позиції щодо необхідності зберегти та посилити незалежність та операційний потенціал Національного антикорупційного бюро та Спеціальної антикорупційної прокуратури 

Реклама:

"Ми також погодились, що швидке створення антикорупційного суду є важливим доповненням цих зусиль. У зв'язку з цим я підтримала плани президента щодо внесення законопроекту до парламенту в найближчі дні, згідно з рекомендаціями Венеціанської комісії та минулими угодами в рамках програми МВФ", - додала вона.

Лагард наголосила на важливості того, щоб всі члени парламенту об'єдналися навколо законопроекту та схвалили його як пріоритет.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!