ДТЕК оголосив про примусовий викуп акцій "Дніпроенерго" у міноритаріїв

Четвер, 7 грудня 2017, 19:48

ТОВ "ДТЕК Пауер Трейд" виставило публічну вимогу до міноритарних акціонерів ПАТ "ДТЕК Дніпроенерго" про обов'язковий викуп акцій (squeeze-out).

Про це йдеться в повідомленні "ДТЕК Дніпроенерго" в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Згідно з повідомленням, ціна викупу становить 488,1 грн за одну акцію. "Це найвища ціна, за якою купували акції цієї енергокомпанії ДТЕК і Група СКМ за попередні 12 місяців", - йдеться у повідомленні.

Структурам СКМ належить 98,5567%, або 5 млн 881,302 тис. акцій "ДТЕК Дніпроенерго".

Загальна кількість акцій компанії в обігу – 5,967 млн. З урахуванням заявлених вище параметрів на викуп акцій мажоритарному акціонерові необхідно буде спрямувати близько 42 млн грн.

Реклама:

"ДТЕК Пауер Трейд" дається 90 днів на переказ грошей на рахунок ескроу у банку ПУМБ, з якого міноритарні акціонери протягом щонайменше трьох років можуть зняти грошові кошти за свої акції. Витрати за транзакції бере на себе мажоритарний акціонер.

Як зазначили агентству "Інтерфакс-Україна" в компанії, раніше були виконані всі зобов'язання у рамках процедур takeover bid та sell out.

9 жовтня компанія виставила оферту на купівлю акцій "ДТЕК Дніпроенерго" у міноритарних акціонерів за тією ж ціною - 488,1 грн за штуку. На той момент Групі СКМ належало 98,5479% акцій підприємства.

Як зазначено в повідомленні, Національний депозитарій України після отримання від емітента копії вимоги про викуп акцій встановлює обмеження на здійснення операцій з ними в системі депозитарного обліку.

Акції "ДТЕК Дніпроенерго" на "Українській біржі" на 7 грудня 2017 року котирувалися за курсом: купівля - 486,1 грн за акцію, продаж - 529,9 грн, ціна останньої операції, здійсненої 7 грудня 2017 року, - 501 грн. Середній курс акцій за 12 місяців - 712,62 грн, середня ціна закриття - 485,45 грн.

Як повідомлялося, в серпні 2017 року компанія Ornex, що входить до Групи СКМ, придбала на фондовій біржі ПФТС 25% акцій ПАТ "ДТЕК Дніпроенерго", виставлених на продаж Фондом державного майна. Ціна 25% акцій "ДТЕК Дніпроенерго" становила 728,236 млн грн.

Раніше в 2017 році Україна імплементувала вимоги Директив ЄС у частині реформи фондового ринку, ухваливши зміни до закону "Про акціонерні товариства", які набули чинності 4 червня і законодавчо закріпили механізми виведення з обігу на фондових біржах паперів квазіпублічних компаній, зокрема через squeeze-out та sell-out.

Squeeze-out передбачає право особи (осіб, що діють спільно), яка стала власником 95% акцій і більше, здійснювати примусовий викуп акцій у міноритарних акціонерів. У деяких випадках це право їй надається лише на 90 днів із дати придбання такого пакета.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: