Єврокомісія запропонувала створити Європейський валютний фонд

Середа, 6 грудня 2017, 18:46
 

Європейська комісія представила свій план щодо створення Європейського валютного фонду, посади міністра фінансів ЄС та більш узгодженої фінансової політики з державами-членами ЄС.

Пропозиції оприлюднені на сайті Єврокомісії.

Єврокомісія запропонувала дорожню карту для поглиблення економічного та валютного союзу, в тому числі конкретні кроки, які необхідно вжити протягом наступних 18 місяців.

У рамках цього пакету також представлено низку ініціатив. Загальна мета - посилити єдність, ефективність та демократичну підзвітність Європейського економічного та валютного союзу до 2025 року.

Реклама:

Дорожня карта складається з чотирьох основних ініціатив:

- пропозиція про створення Європейського валютного фонду (EMF), який буде діяти в рамках законодавчої бази ЄС та буде створений на діючій структурі Європейського механізму стабільності (ESM);

- пропозиція інтегрувати суть Договору про стабільність, координацію та управління в правові рамки ЄС з урахуванням належної гнучкості, закладеної в Пакті про стабільність і зростання;

- діалог про нові бюджетні інструменти для стабільної єврозони в межах ЄС, що визначає бачення того, як певні бюджетні функції, необхідні для зони євро та ЄС в цілому, можуть бути розроблені в рамках державних фінансів ЄС;

- діалог про можливі функції міністра економіки та фінансів ЄС, який може бути віце-президентом Єврокомісії та очолити Єврогрупу, чи можливо це в рамках діючих угод ЄС.

Перша дискусія щодо пропозицій Єврокомісії відбудеться на саміті ЄС 15 грудня. Очікується, що конкретні рішень будуть прийняті на наступному саміті у червні 2018 року.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: