В "Укренерго" автоматизують ГЕС

Середа, 6 грудня 2017, 18:40
 
Середньодніпровська ГЕС

"Укренерго" підключило Київську, Середньодніпровську, Дніпровську ГЕС-1 та Каховську гідроелектростанції до системи автоматичного регулювання частоти та потужності.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

"Укренерго підключило Київську, Середньодніпровську, Дніпровську ГЕС-1 та Каховську гідроелектростанції до системи автоматичного регулювання частоти та потужності з діапазоном регулювання 480 МВт. Це стало можливим після підготовки та проведення Укренерго спільно з Укргідроенерго успішних випробувань роботи вказаних ГЕС під керуванням САРЧП", - йдеться у повідомленні.

Підключення ГЕС до автоматичної системи регулювання значно підвищило надійність роботи енергосистеми та її гнучкість.

Реклама:

У випадку виникнення нештатної ситуації, наприклад, з втратою деяких генеруючих потужностей, вона буде швидко ліквідована в автоматичному режимі, без втручання диспетчерського персоналу та без вимкнення споживачів.

"Найближчим часом до САРЧП буде підключена Кременчуцька ГЕС, що сумарно дозволить отримати 600 МВт діапазону регулювання, який працює в автоматичному режимі. Це значно покращує якість та надійність регулювання та забезпечує виконання європейських вимог до обсягів регулюючих потужностей", - розповів заступник директора з оперативного керування - головний диспетчер Укренерго Віталій Зайченко.

Крім того, наразі опрацьовується можливість підключення до автоматичної системи регулювання частоти та потужності і найбільшої в Україні Дністровської ГАЕС.

САРЧП призначена для регулювання частоти в енергосистемі України при ізольованій роботі та регулювання перетоків активної потужності міждержавними лініями електропередачі в режимі паралельної роботи енергосистеми України з системами сусідніх країн.

Рекомендуємо почитати: Вперед у минуле. Чи потрібні Україні нові великі греблі

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: