У київському метро може з'явитися 4G

Вівторок, 5 грудня 2017, 11:25

Велика трійка операторів домовилася провести тендер на нового підрядника для будівництва мережі в київському метрополітені.

Про це повідомляє Liga.net.

Займатися тендером буде велика трійка операторів - "Київстар", "Vodafone Україна" і lifecell. Використовувати інфраструктуру вони також будуть разом, що дозволить здешевити проект.

"На даному етапі визначені кінцеві вимоги тендера з вибору підрядника для установки 3G/4G-обладнання в метро. Це буде компанія, яка надасть послуги "під ключ", - зазначив президент "Київстар" Петро Чернишов.

Реклама:

У компанії "Vodafone Україна" повідомили, що є ймовірність, що тендер відбудеться в 1 кварталі 2018 року. У lifecell також підтвердили, що майже завершили переговори по питанню.

За даними джерел видання, будівництво нової мережі може коштувати близько 300 млн грн. Китайський Huawei, який є один з основних постачальників телеком-обладнання в Україні, оцінив витрати в близько 270 млн гривень.

Відзначається, що мережі для стандартів 3G і 4G будуть будуватися і працювати одночасно. Користувач сам зможе вибрати стандарт.

3G і 4G повинні з'явиться в київському метрополітені в кінці 2018 - початку 2019 року.

Нагадаємо, тільки 16,5% абонентів мобільних операторів зможуть скористатися 4G.

Детальніше читайте: 4G для обраних: чи запрацює в Україні зв'язок четвертого покоління

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: