Компанію Маска позбавили пільг через фальсифікацію

Неділя, 3 грудня 2017, 13:00
 

Компанію Tesla підозрюють в тому, що вона обманним шляхом потрапила в програму преміювання покупців електромобілів в Німеччині.

Про це повідомляє DW.

Tesla підозрюють, що вона занизила на 7 тис євро вартість базової комплектації електромобіля Model S, щоб відповідати вимогам програми державних субсидій.

Згідно з цією програмою, покупцеві машини на електротязі можуть відшкодувати частину її вартості - до 4 тис євро. При цьому половину суми виплачує держава, іншу - сам виробник.

Реклама:

Однак для отримання премії потрібно, щоб базова модель в лінійці коштувала не більше 60 тис євро за вирахуванням податків.

Після зниження ціни базова комплектація Tesla Model S 75D стала коштувати близько 58,3 тис євро: в електромобілі не було камери заднього вигляду, систем навігації та контролю смуги, а також паркувального радара. Теоретично покупець міг придбати їх додатково за 13,1 тис євро в "комфорт-пакеті".

Однак можливості відмовитися від цієї послуги у покупців, як з'ясували німецькі ЗМІ, не було. За їхньою інформацією, співробітник Tesla заявив анонімному клієнтові, що придбати Model S без додаткового пакета не можна.

Таким чином, умову для включення в програму преміювання не було дотримано. Федеральне відомство економіки та експортного контролю ФРН викреслило Tesla зі списку виробників, на електромобілі яких виплачується держсубсидія.

Наслідки такого рішення можуть торкнутися і власників автомобілів Tesla, які вже отримали виплати за програмою преміювання: гроші, можливо, доведеться повернути.

На даний момент виплачено 648 премій, що становить приблизно 2,6 млн євро.

У компанії Tesla назвали всі звинувачення неправдивими. Крім того, в компанії обіцяли провести внутрішнє розслідування і при необхідності вжити відповідних заходів.

Нагадаємо, компанія Ілона Маска SpaceX відправить на орбіту Марса ракету важкого класу Falcon Heavy з електромобілем Tesla Roadster вишневого кольору на борту, в якій буде грати пісня Space Oddity Девіда Боуї.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: