Середня вартість подарунків нардепів перевищує 1,5 мільйона гривень

Четвер, 28 грудня 2017, 12:30

Народні депутати задекларували подарунки у грошовій і негрошовій формах на загальну суму 286 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Антикорупційний штаб на своїй сторінці у Facebook.

Аналітики громадської організації проаналізували 176 записів у деклараціях, де були згадки про подарунки на загальну суму 286,1 млн грн.

Повідомляється, що народні депутати внесли у декларації 131 запис про подарунки у вигляді негрошових активів та 32 записи з подарунками вартістю понад 1млн грн.

Реклама:
 

Найдорожчий подарунок у грошовій формі отримала дружина народного депутата Віталія Хомутинніка від самого Хомутинніка - майже 62 мільйони гривень. Нардеп задекларував цю суму у вигляді подарунку дружині, як це передбачено законодавством.

Найдорожчий подарунок у негрошовій формі задекларував Михайло Добкін - його родина отримала два подарунки на суму, еквівалентну 26 млн гривень.

Нагадаємо, народний депутат Віталій Хомутиннік задекларував 30 компаній, з яких 9 зареєстровані на Кіпрі, Віргінських і Кайманових островах.

Зазначимо, що лідерами серед українських політиків за кількістю задекларованих готівкових коштів є брати Дубневичі. Богдан Дубневич задекларував 11,5 млн дол., його дружина Тетяна має 137,1 мільйонів гривень. Ярослав Дубневич зберігає готівкою 8,23 млн доларів, 2,78 млн євро та 5 мільйонів гривень готівкових коштів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: