"Укртрансгаз" передав своїй новій філії активів на 250 мільярдів

Середа, 20 грудня 2017, 19:11

Державна газотранспортна компанія "Укртрансгаз" передала в нещодавно створений філіал "Оператор ГТС України" активи на загальну суму 250 мільярдів гривень.

Про це повідомив керівник філії, в. о. президента "Укртрансгазу" Мирослав Химко, передає УНІАН.

"30 листопада ми передали 50 тисяч найменувань активів вартістю 250 мільярдів гривень", - сказав він.

За словами Химко, на сьогоднішній день на філію було перезаключено 1100 договорів на транспортування газу і ще 19 тисяч договорів буде перезаключено до кінця цього року. Штат філії становить 309 співробітників.

Реклама:

"Філія контролюватиме весь процес транспортування газу", - додав Химко.

За словами головного комерційного директора національного нафтогазового холдингу "Нафтогаз України" Юрія Вітренко, в майбутньому цей філіал буде виділений в окрему і самостійну юридичну структуру. Це можна зробити тільки після винесення Стокгольмським арбітражем рішення по справі між "Нафтогазом" і російським "Газпромом" щодо контракту на транзит газу.

"В ідеалі, якщо ми в лютому отримаємо рішення Стокгольмського арбітражу, яке дозволяє внести зміни в контракт з "Газпромом", він виконує це рішення і зміни вносяться, а до цього часу Міністерство енергетики виконує всі умови, - тоді, умовно кажучи, в березні або навесні відділяється новий оператор", - зазначив Вітренко.

Нагадаємо, в рамках реформи Нафтогазу в 2016 році Кабмін прийняв рішення про створення нової компанії - оператора ГТС - "Магістральні газопроводи України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: