Найбільший у світі літак вперше викотили на злітну смугу

Вівторок, 19 грудня 2017, 10:22

Гігантський літак Stratolaunch пройшов тестовий виїзд на злітно-посадкову смугу авіакосмічного порту Мохаве в Каліфорнії.

Відповідне відео опублікував засновник Stratolaunch Пол Аллен, пише GeekWire.

"Stratolaunch вчора виїхав на злітно-посадкову смугу авіакосмічного порту Мохаве і успішно провів перше випробування. Детальніше найближчим часом!", - написав він.

Повідомляється, що перші льотні випробування можуть початися в наступному році.

Генеральний директор Stratolaunch Жан Флойд повідомив, що основна мета тесту полягала в тому, щоб перевірити здатність літака слухатися керування і зупинятися.

"Наша наземна команда контролювала ряд систем, включаючи рульове управління, гальмування, протиковзання і телеметрію. Ми раді повідомити, що ці системи працюють як очікувалося", - сказав Флойд.

Літак Stratolaunch, на прізвисько Рок, має найбільший розмах крил у світі авіації, який становить 385 футів (більше 117 метрів). Це на 50 відсотків ширше ніж Boeing 747, що, ймовірно, не має дивувати, враховуючи, що частини двох 747-х були використані в будівництві літака.

Літак призначений для перевезення однієї або кількох ракет на велику висоту і їх запуску під час польоту. Перевага запуску з повітряного судна полягає в тому, що корисне навантаження супутника може бути відправлене ​​на будь-який орбітальний нахил з широкого кола місць.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!