"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Російський Сбербанк хоче конкурувати з Amazon і Google

Неділя, 17 грудня 2017, 15:40

Сбербанк планує активно розвивати технологічну складову свого бізнесу для конкуренції з технологічними гігантами, які все більше входять у фінансову сферу.

Про це повідомив глава Сбербанку Герман Греф, передає ПРАЙМ. 

"Це не питання в тому, що ми будемо конкурувати. Питання в тому, що вони вже конкурують. У найближчі роки вони в повній мірі вийдуть на наш майданчик. Ми можемо вигравати тільки за допомогою такого роду речей, які ми робимо зараз. Ми повинні бути настільки ж озброєні технологіями, наскільки озброєні ці гравці", - сказав Греф, відповідаючи на питання про конкуренцію Ощадбанку з Amazon і Google.

Греф в середині грудня заявив, що Ощадбанк вважає своїми основними конкурентами технологічні компанії і не має наміру віддавати їм свій прибуток.

Реклама:

Він також не виключив, що глобальні компанії, такі як Google або Amazon, вже в наступному році зареєструють свої фінансові підрозділи, які будуть прямими конкурентами банків.

"Ми для себе визначили не стратегію оборони, а наступаючу. Наша "наступальна" стратегія полягає в тому, щоб розвивати у себе такі ж компетенції. Ми розуміємо, що ми відстаємо. Але нам треба намагатися, як мінімум, використовувати технології в нашій сфері краще них. І постаратися входити на їх ринок", - додав він.

Глава Сбербанку відзначає, що технологічні гіганти вже роблять перші кроки на фінансовому ринку.

"Ми всі користуємося Google Pay, Apple Pay. Це "перша ластівка" для цих компаній. Я думаю, крок за кроком вони будуть все більше і більше входити у фінансову індустрію", - підкреслив він.

"Думаю, 2018 рік у цьому сенсі буде переломним. Вони почнуть пробувати свої сили у все більшій кількості фінансових сервісів. Якщо банки не зможуть конкурувати з ними, вони (технологічні компанії - ред.) Будуть вигравати конкуренцію", - підсумував Греф.

Нагадаємо, Сбербанк Росії заявив про продаж української "дочки".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: