Росія і Єгипет відновлять авіасполучення

П'ятниця, 15 грудня 2017, 20:35

Росія і Єгипет підписали документи для відновлення авіасполучення, перерване восени 2015 року.

Про це повідомляє delo.ua.

Мова поки йде про відновлення регулярних рейсів.

"Ми заявляємо, що авіасполучення між Москвою і Каїром з 1 лютого вже буде відкрито", - заявив міністр цивільної авіації Єгипту Шериф Фатхі.

Реклама:

Що стосується чартерних польотів в курортні міста - Шарм-еш-Шейх і Хургаду - то, за словами міністра транспорту РФ Максима Соколова, це питання буде вирішуватися вже в 2018 році.

Протокол з авіабезпеки між Росією і Єгиптом почне тимчасово діяти вже через 30 днів.

Глава Ростуризму Олег Сафонов заявив, що туроператори вже можуть починати формувати тури в Єгипет, додаткового дозволу від відомства їм не буде потрібно.

Як повідомлялося, Росія перервала авіасполучення з Єгиптом в листопаді 2015 року, після того як на Синайському півострові зазнав аварії літак "Когалимавіа", що летів з Шарм-еш-Шейха в Петербург. На його борту знаходилися 217 російських туристів і сім членів екіпажу. Всі вони загинули. ФСБ згодом кваліфкувалася як теракт.

За ці два роки російські фахівці неодноразово проводили перевірки аеропортів Каїра, Хургади і Шарм-еш-Шейха. Днями президент Росії Володимир Путін побував в Єгипті з візитом, під час якого заявив, що Росія в цілому готова до відновлення прямого авіасполучення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: